Badkamer renovatie Moerbeke

Vind de beste badkamerspecialist in jouw buurt

Badkamer renoveren? Een bad vervangen door een inloopdouche? Of een nieuw badkamermeubel? Voor elke badkamerrenovatie heb je een betrouwbare aannemer nodig. Daarom zoeken wij voor jou de beste badkamerexperts uit de regio. Zij nemen binnen de 48u contact voor een gratis offerte. Vergelijk hun prijzen en bespaar!

Badkamer prijzen »

Badkamerrenovatie | Ga voor jouw droombadkamer

Begin je aan een badkamerrenovatie in Moerbeke? Dan zoek je een badkamerspecialist die je oude badkamer renoveert tot een prachtige nieuwe badkamer. Wens je een sauna, een groot ligbad of een elegante inloopdouche? Gaat het om een grote of een kleine badkamerrenovatie? Onze badkamerspecialisten in Moerbeke staan klaar om je met raad en daad bij te staan.

Soorten badkamerrenovaties

In principe kan je elke badkamer renoveren. Er zijn wel gradaties in badkamerrenovaties: van een nieuw badkamermeubel, over een ligbad vervangen door een inloopdouche tot het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer. We overlopen even de mogelijkheden:

Nieuwe badkamer

Heb je een badkamer uit de jaren stillekes? Lekt het sanitair en zijn de badkamermeubels kapot? Of wilt u gewoon de badkamer van uw dromen? Dan is het tijd om een nieuwe badkamer te plaatsen. Een nieuwe badkamer heeft het voordeel dat je de badkamer volledig naar je eigen stijl kan inrichten. Je begint van nul en kiest zelf de indeling, het sanitair, de gebruikte tegels en materialen, ventilatie, ...

De laaste jaren zien we ook in Moerbeke een trend naar moderne badkamers. Vaak combineert men strak badkamermeubilair met lichte kleuren en natuurlijke elementen. Maar als je een meer klassieke of rustieke stijl hebt, is dat uiteraard perfect mogelijk.

Kleine badkamerrenovatie

We spreken van een kleine badkamerrenovatie als je de badkamer renoveert zonder slijp- of breekwerken. Vaak verkeert de oude badkamer dan in uitstekende staat: het sanitair werkt nog perfect en er zijn geen noemenswaardige defecten. Alleen voelt de badkamer wat verouderd aan. Sommige mensen willen bijvoorbeeld een hangtoilet plaatsen of het badkamermeubel vervangen.

Omdat de badkamer installateurs niet moeten slijpen of afbreken, zijn kleine badkamerrenovaties vaak in één dag afgerond. De kosten liggen gemiddeld ook een pak lager, omdat er weinig werkuren zijn en de verbouwing van de badkamer beperkt is.

Grote badkamerrenovatie te Moerbeke

Bij een grote badkamerrenovatie zien we het groots. De oude badkamer krijgt een complete make-over: nieuw sanitair, nieuw badkamermeubel, ... Zo krijgen we uit Moerbeke veel aanvragen binnen om een bad te vervangen door een inloopdouche. Het is ook het ideale moment om die lelijke tegels te vervangen.

Dit brengt wel de nodige afbraakwerken met zich mee. Vaak moeten er ook nieuwe leidingen getrokken worden of zijn er aanpassingen aan de verlichting, ventilatie of elektriciteit nodig. Een grote badkamerrenovatie duurt dan ook al snel een week of meer.

Prijs badkamerrenovatie Moerbeke

Hoeveel kost een badkamerrenovatie? Dat hangt in de eerste plaats af van de omvang van de verbouwingen. Een nieuwe badkamer laten plaatsen kost al snel 10.000 euro of meer, terwijl een kleine badkamerrenovatie al mogelijk is met een budget van 2.000 à 3.000 euro.

Daarnaast hangt de prijs af van de materialen, de kwaliteit en het merk van het sanitair. Zo heb je douches van 600 euro, maar ook van 2.000 euro. Met badkamertegels is het verschil zo mogelijk nog groter: van 35 euro per m² tot 200 euro per m²! Ten slotte moet je ook rekening houden met de werkuren van de badkamer installateurs.

Bespaartip: Wil je de prijs van de badkamerrenovatie drukken? Kijk dan eerst naar de zaken die je zelf kunt doen. Een bad uitbreken of tegels uitschieten is helemaal niet zo moeilijk en helpt je besparen op de werkuren van de badkamer installateur.

Badkamerrenovatie: richtprijzen

Type badkamerrenovatie Gemiddelde prijs (incl. plaatsing, materiaal en btw*)
Badkamerontwerp 300 euro tot 450 euro
Douchecabine 600 euro tot 5.200 euro
Inloopdouche 1.300 euro tot 4.000 euro
Lavabo 400 euro tot 900 euro
Badkamermeubel 750 euro tot 2.000 euro
Tegelwerken 35 euro tot 220 euro per m²
Radiatoren in badkamer Vanaf 150 euro
Vloerverwarming in badkamer 700 euro tot 800 euro per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf 250 euro
Badkamerventilatie 100 euro tot 300 euro
Sauna in badkamer 1.000 euro tot 3.500 euro
(Lig)bad 850 euro tot 2.800 euro
Toilet 400 euro tot 950 euro
Kraan 100 euro tot 500 euro
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektro 150 euro tot 350 euro

* Dit zijn richtprijzen, gebaseerd op de gemiddelde prijzen van badkamerrenovaties. Op zoek naar een gedetailleerde prijsofferte voor een nieuwe badkamer? Vraag je gratis en vrijblijvend badkamerrenovatie offertes aan!

Premie badkamerrenovatie

Een badkamer renoveren is een investering, maar gelukkig bestaat de Vlaamse Renovatiepremie. Na de werken kan je deze premie aanvragen voor:

 • Vernieuwen van het sanitair
 • Nieuwe leidingen (watertoevoer en -afvoer)

De premie bedraagt 20% of 30% van de eindfactuur (exclusief btw) met een maximum investeringsbedrag van 3.750 euro. Dit betekent dus dat je maximaal 750 euro (20%) of 1.125 euro (30%) premie krijgt. Het percentage hangt af van je inkomen. Luxeproducten als een bubbelbad, stoomdouche of een sauna in de badkamer komen niet in aanmerking, net als een tweede badkamer.

Verlaagd btw-tarief

Een exta voordeel bij het renoveren van je badkamer is het verlaagd btw-tarief. Als je woning 10 jaar of ouder is, betaal je slechts 6% btw op de badkamer renovatie. Dit geldt voor:

 • Nieuw sanitair (wc, bad, douche, lavabo, ...) met vast badkamermeubilair en vast ventilatiesysteem
 • Schilderwerken
 • Wand- en vloerbekleding (meestal tegels)
 • Badkamer renovatie met ligbad
  Een badkamer renoveren hoeft geen tienduizenden euro's te kosten.

  Badkamer ontwerpen

  “Bezint eer ge begint”, dat is met een badkamerrenovatie in Moerbeke niet anders. Zonder duidelijk plan loop je een zeer groot risico op fouten tijdens de verbouwingen, wat leidt tot stress, tijdverlies en extra kosten. Overleg dus goed met je badkamer specialist of installateur te Moerbeke: wat komt waar en waarom? En is het allemaal wel haalbaar? Op die manier zet je een belangrijke eerste stap richting je droombadkamer.

  Nieuwe indeling badkamer

  Een badkamerrenovatie is het ideale moment om de indeling van de badkamer te veranderen. Denk maar aan die douche die altijd overloopt of het toilet dat eigenlijk helemaal verkeerd staat. Onze badkamer experts uit Moerbeke vinden steeds de beste indeling voor uw badkamer dankzij hun jarenlange ervaring.

  Ondiepe lavabo's zijn bijvoorbeeld ideaal voor kleine badkamers, omdat er dan nog opbergruimte is onder de wastafel. Maar ook bij grote badkamers wil je de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken.

  Badkamerontwerp: prijs

  Een badkamerontwerpen laten maken kost tussen 300 en 450 euro, afhankelijk van de grootte van het project. Dat lijkt op het eerste zicht vrij veel, maar voorkomen is beter dan genezen. De kosten om fouten recht te trekken liggen namelijk veel hoger.

  Nieuw sanitair Moerbeke (9500)

  Bij (bijna) elke badkamerrenovatie wordt er nieuw sanitair geplaatst: een nieuw bad, nieuwe kranen, nieuwe douche, nieuwe leidingen, ... Maar welk sanitair kies jij? Er zijn immers heel wat mogelijkheden op de markt. Ga je voor een regendouche of blijf je trouw zweren aan je ligbad? Welke kranen passen bij mijn lavabo's? En ga zo maar door.

  Inloopdouche

  Gerenoveerde badkamer met inloopdoucheInloopdouches zijn de trend van de laatste jaren in Moerbeke. Naast zijn elegante look zorgt het ook voor extra bewegingsvrijheid. Meestal werkt men met een glazen wand om de inloopdouche af te schermen. Dat creëert bovendien een extra ruimtegevoel. Een andere mogelijkheid is dat er een extra muur wordt gemetseld langs de inloopdouche. Die muur laat je dan betegelen om het geheel af te werken.

  Inloopdouche prijzen

  De prijs van een inloopdouche kan sterk variëren. De goedkoopste inloopdouche heb je al vanaf 1.300 euro, maar er bestaan ook luxeversies met een prijskaartje tot 4.000 euro of meer. De meerprijs zit dan vaak in de afwerking of in de extra's, zoals de plaatsing van een regendouche. Wie van de standaardmaten afwijkt, zal bijvoorbeeld meer betalen.

  Wist je dat...: een (inloop)douche nooit 100% vlak is? De douchebak loopt altijd af naar het afvoerputje. Anders dreigt het water te blijven staan of zelfs te overstromen naar de rest van de badkamer.

  Douchecabine

  Badkamer renovatie met douchecabineEen douchecabine is een andere optie bij een badkamerrenovatie te Moerbeke (9500). Dit is een afgesloten doucheruimte. Je komt ze in alle vormen en (luxe)uitvoeringen tegen en varieert dus sterk in prijs. Oorzaak zijn de vele opties. Van een sobere douchecabine tot een douchecabine vol met luxe snufjes. Voorbeelden van deze luxe snufjes zijn bijvoorbeeld massagestralen, de optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem.

  Prijs douchecabine

  De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een douchecabine variëren van € 600 tot € 5.200. Daarmee kost een douchecabine over het algemeen iets meer dan een open inloopdouche, al zijn er ook zeer goedkope basismodellen.

  Let wel op voor zeer goedkope douchecabines: vaak is de kwaliteit van zo'n douchecabine of stoomdouche slecht. Dergelijke douches bestaan uit materialen van minderwaardige kwaliteit, waardoor je sneller lekken en andere problemen krijgt.

  Douchebak

  Wil je die oude douche vervangen? Denk dan goed na over de nieuwe douchebak. Een douchebak is de lage bak die het douchewater opvangt en naar het afvoerputje leidt. Zonder douchebak is de badkamer één groot bad na elke douchebeurt. Daarom combineer je een douchebak met een (glazen) douchewand of een douchecabine. Een goede installatie van de douchebak is dus zeer belangrijk. Bij een badkamer renovatie in Moerbeke is een goede aannemer dus onmisbaar!

  Bij sommige badkamerrenovaties in Moerbeke kiest men voor badkamertegels in plaats van een douchebak. Een vloerder betegelt dan de vloer. Een douchebak heeft echter enkele voordelen ten opzichte van badkamertegels:

  • Een douchebak is veel hygiënischer dan badkamertegels. Vooral de voegen tussen de tegels zijn de ideale broedplek voor bacteriën en schimmels.
  • Badkamertegels worden vaak erg glad. Een douchebak heeft meestal een anti-slip laag, waardoor het risico op uitglijden veel kleiner is.

  Douchebak kosten

  Voor een douchebak moet je rekenen op een budget van 500 à 2.500 euro, inclusief plaatsing. Zoals bij alle sanitair zijn er grote verschillen tussen de A-merken en de goedkopere merken. Een gewone douchebak met standaardafmetingen installeren kost tussen de 500 à 1.250 euro. Ga je voor een luxueuze douchebak op maat? Dan zit je al snel rond de 2.500 euro.

  Ligbad of douche?

  De huidige trend in Moerbeke (9500) is duidelijk: de Belg ruilt zijn (lig)bad in voor een inloopdouche. De redenen liggen voor de hand: een bad neemt veel plaats in en verbruikt veel meer water dan een snelle douche. Farys berekende dat je bij een bad gemiddeld 120 tot 150 liter drinkwater verbruikt. Wie een douche neemt, heeft amper 20 tot 60 liter water nodig. De douchekop heeft hier een grote invloed op: een spaardouchekop bespaart bijna de helft zoveel water als een gewone douchekop.

  Badkamer renovatie | Bad of douche?

  Daarnaast is het niet zo moeilijk om een bad te vervangen door een douche. Er is namelijk geen volledige badkamerrenovatie te {ville }nodig. Je kunt vaak de bestaande leidingen hergebruiken en werkt de vrijgekomen ruimte af met douchepanelen of badkamertegels. Wil je later toch een nieuw ligbad? Dan is het vrijstaand bad een mogelijkheid. In tegenstelling tot een ingebouwd bad heb je veel meer vrijheid

  Een andere optie is een combinatie van bad en douche, ook wel een douchebad genoemd. Douchebaden bestaan uit een bad met een aangepaste glazen wand. Zo heb je tegelijkertijd een comfortabel ligbad en een handige douche. Heb je echt een groot budget voor je badkamerrenovatie te Moerbeke? Dan kan je zowel een douche als een bad laten installeren. Dit kan in één grote badkamer of in 2 aparte ruimtes. Er is dan één luxebadkamer met bad en een kleine, praktische badkamer met douche.


  Contact


  Droom je van een nieuwe badkamer? Wij brengen je in contact met de beste badkamerrenovatie specialisten uit Moerbeke en omstreken. Vul ons formulier in en vergelijk vrijblijvend prijzen!

  Leuke naam!
  Gelieve uw voornaam in te vullen!
  Aangenaam!
  Gelieve uw achternaam in te vullen
  Ziet er goed uit!
  Gelieve uw adres in te vullen
  Prima!
  Gelieve uw postcode in te vullen
  Goed bezig!
  Gelieve uw gemeente in te vullen
  Ziet er goed uit!!
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
  Perfect, klaar om te verzenden!
  Gelieve uw e-mailadres in te vullen

  Badkamerrenovatie Oost-Vlaanderen: overzicht

  Woon je niet in Moerbeke, maar in een andere gemeente in Oost-Vlaanderen? Geen probleem, wij hebben een netwerk van badkamer installateurs over gans België. Zoek jouw gemeente in onderstaande lijst en vind de beste badkamerspecialist uit jouw buurt.